Lehet, hogy itt talál választ a kérdésére

Gyakori kérdések

Ha még sincs itt a keresett információ, írjon nekünk, örömmel és gyorsan válaszolunk.

Szóval, hogyan sterilizál az UV fény? A titok az, hogy a baktériumok és egyes vírusok DNS-t tartalmaznak, csakúgy, mint mi. Más vírusok RNS-el rendelkeznek, amely nagyon hasonló a DNS-hez. A DNS és az RNS elengedhetetlen az élethez. Komplex molekulák, amelyek sugárzással könnyen lebonthatók. Kapcsolja be az ultraibolya fényt, és elpusztítják a baktériumokat és közömbössé teszik a vírusokat.

A rövid válasz igen… és annál még több organizmust is. A tanulmányok kimutatták, hogy az UVC hatásos az összes élelmiszerekben lévő kórokozó, természetes mikróbióta, penész és élesztő ellen. Mindenféle mikroorganizmust képes megölni, beleértve a gyógyszer-rezisztens baktériumokat is.

A germicid UVC lámpák a legtöbb vírust, a levegőben levő baktériumokat és a penész spórákat 99,99 %-os hatékonysággal elpusztítják.

Majdnem mindent. Víz, levegő, gyümölcsök, zöldségek, sebészeti eszközök, táblagépek, játékok, ékszerek, kulcsok, konyhapult, konyhai eszközök, fürdőszoba, WC, smink eszközök, sport és túra ruházat (izzadással járó tevékenységek után). Otthon, az irodában, utazás közben (a mellékhelyiségeken kívül alkalmas a törölközők és ágyneműk higiéniájának javítására is).

Igen. Az ultraibolya lámpák a penész spórák akár 99,9%-át elpusztítják és gátolják a jövőbeni képződését.

Az UVC lámpák kb. 10 000 órát képesek működni. Ez azt jelenti, hogy ha napi 3 órán keresztül működteti, akkor több mint 9 év múlva kell kicserélni.

Ajánlott. A környezettől függően az UVC lámpákat rendszeresen (kb. 3 havonta) érdemes száraz pamutkendővel vagy papírtörlővel letakarítani.

Az UVC lámpák nem termelnek sok hőt – nagyjából annyit, mint a fénycsövek.

A lámpa hatékonysága az idő és az intenzitás szorzata. A rövid ideig tartó magas intenzitás és hosszú ideig tartó alacsony intenzitás hatékonysága alapvetően megegyezik. Általában a baktériumok tíz másodperc alatt elpusztulnak, ha a lámpa 15 cm távolságra van a felülettől. Ami távolabb van az később.

Igen, mint mindennek. Az első az, hogy az UV-fény csak azokat a baktériumokat pusztítja el, amelyekhez valójában hozzáférhet. Vegyünk például egy mosogatószivacsot. Az ultraibolya fény megsemmisíti a szivacs felületén levő baktériumokat. De nem tesz semmit a szivacsban található baktériumokkal. A másik hátránya, hogy az ultraibolya fény nem csak a baktériumok számára veszélyes. Bármely életformában káros a kitett sejtekre, beleértve az embereket, háziállatokat és szobanövényeket. TILOS használni a háziállatok vagy növények fertőtlenítésére. Hasonlóképpen, soha ne használjon ultraibolya fényt a kéz vagy az arc fertőtlenítésére. A napégéshez hasonló égési sérüléseket okozhat. És úgy mint a nap, a túl sok UVC fény is rákot okozhat. Bőrére, háziállatainak és növényeinek tisztítására csak szappant és/vagy vizet használjon.

Igen és nem. Nem veszélyesebb, mint egy klór tartalmú fertőtlenítőé (pl. Domestos) és kb. ugyan azokat a szabályokat kell betartani: szembe ne kerüljön, bőrrel hosszú ideig ne érintkezzen. Vagyis ha be van kapcsolva ne nézzen bele és ne tartózkodjon a közelében. Pont ezek miatt a lámpák vagy időzítővel vannak ellátva (el tudja hagyni a helyiséget mielőtt bekapcsol) vagy távirányítóval működtethetők. Állatok, növények és emberi bőr fertőtlenítésére TILOS használni!

A germicid ultraibolya fény hosszú távú használata műanyagokra kb. 10 % -kal lerövidíti a műanyag élettartamát. Példa: Ha egy műanyag tárgy normál esetben kb. 10 évig tart, és ez idő alatt UVC-fénynek van kitéve, akkor valószínűleg 9 év múlva cserélni kell. A közvetlen vagy visszavert germicid ultraibolya sugarak károsítják a növényeket, állatokat. Bizonyos textilek is megfakulhatnak ha hosszútávon UVC fénynek vannak kitéve.

Ezt a lámpa teljesítménye határozza meg. Példa: egy 15 wattos lámpa kb. 10 m2; egy 30 wattos lámpa körülbelül 20 m2 nagyságú helység fertőtlenítésére jó. A termék mellett ezt az adatot minden lámpa esetén megtalálja.